Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Застосування новiтнiх бiотехнологiй в енергетицi_0

Застосування новiтнiх бiотехнологiй в енергетицi

21 березня 2013

ПАТ «Віницяобленерго» з 2008 року першими в Україні серед енергетичних компаній почали застосовувати запатентовану біотехнологію ДУКАТм для знешкодження нафтозабруднень різного походження безпосередньо на місці утворення, яка успішно застосовується у Товаристві і сьогодні.

19 березня 2013 року в ПАТ «Вінницяобленерго» була проведена інформаційно-презентаційна зустріч фахівців з охорони навколишнього природного середовища.

В нараді приймали участь представники ПАТ «Вінницяобленерго», ТОВ «ДТЕК», ТОВ «Сервіс-Інвест», ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго», ПАТ «Хмельницькобленерго», ТОВ «Науково-виробничий центр інноваційних біотехнологій» («НВЦ Інбіотех»), ТД «Ензим».

Згідно програми наради була розглянута ефективність застосування комплексу робіт ДУКАТм на об’єктах паливно-енергетичного та ін. комплексів України за період 1992-2012 роки.

Особливу увагу на нараді було приділено обговоренню та візуальному огляду об’єктів ПАТ «Вінницяобленерго», на яких впродовж 2008-2012 років була застосована біотехнологія ДУКАТм по знешкодженню (біоконверсії, ліквідації) виробничих нафтозабруднень, що дозволило забезпечити екологічні і протипожежні нормативи на щебеневих, бетонованих покриттях, на грунті, у металевій ємності тощо із одночасним створенням екологічних екранів (на 3 роки і більше) та біоремідіацією (відновленням) порушених екосистем.

Фахівці з різних регіонів України обмінялися практичним досвідом у сфері природоохоронних заходів своїх підприємств і переконалися в тому, що біотехнологія ДУКАТм є ефективним, простим і природним способом та альтернативою існуючим методам утилізації виробничих нафтозабруднень в енергетиці.

З докладами виступили: від організаторів зустрічі – заступник технічного директора з високовольтних мереж ПАТ «Вінницяобленерго» Володимир Віштак, фахівець з екології - провідний інженер ВТС Оксана Лукашевич, провідний інженер з пожежної безпеки Віктор Федосєєв; автор технології-директор «НВЦ Інбіотех» Ольга Дуброва; начальник ВЗФП ТД «Ензим» Олександр Мисловський; головний спеціаліст Департаменту по охороні труда та екології ТОВ «ДТЕК» Олена Потапенко.

Комплексний план заходів по забезпеченню пожежної безпеки на 2012-2015 роки Міністерства енергетики та вугільної промисловості України одним з пунктів передбачає обов’язкове виконання належних дій для знешкодження нафтозабруднень різного походження.

Поділитись: