Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Андрій Поліщук відвідав рідну альма–матер_0

Андрій Поліщук відвідав рідну альма–матер

03 жовтня 2017

Сьогодні, 3 жовтня, у 57-у річницю Вінницького національного технічного університету, генеральний директор ПАТ «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук відвідав рідну альма–матер. Там  зустрівся з викладачами та студентами факультету  електроенергетики та електромеханіки, зокрема, деканом факультету Василем Леонтьєвим, колишнім деканом цього факультету Миколою Свиридовим. На кафедрі електричних станцій та систем поспілкувався  з її завідувачем, доктором технічних наук, професором Петром Лежнюком і прочитав лекцію  студентам цієї кафедри. Перед тим Петро Лежнюк так представив Андрія Поліщука майбутнім спеціалістам з енергетики.

- Андрій Поліщук – наш випускник, наша гордість. У такий визначний для нашого університету, факультету і кафедри день він знову  з нами, - сказав Петро Лежнюк.

Андрій Поліщук подякував за таку увагу і розпочав свою лекцію.

- Насамперед  хочу сказати, що  пишаюся тим, що свого часу тут навчався. Більш того,  вважаю, що Вінницький політех - найкращий з  технічних вузів не лише в Україні, а й у Європі.  Повірте мені, як колишньому студенту, що саме тут висока майстерність викладання, багатогранна наукова та інженерна діяльність, постійна увага до поліпшення підготовки інженерів електриків та електромеханіків, а також забезпечення їх високої кваліфікації. Я побував вже у багатьох країнах, спілкувався з багатьма спеціалістами, і як член Єврокомісії з питань енергетики, вже переконався, що наші спеціалісти - найкращі. Тому вам пощастило, що ви є студентами цього престижного учбового закладу і, безпосередньо, мого рідного факультету електроенергетики та електромеханіки. Тож, давайте і будемо говорити з вами про енергетику, - розпочав своє спілкування із студентами Андрій Поліщук.

Керівник енергетиків області зумів зацікавити студентську аудиторію  розповіддю про нинішній стан енергосистеми Вінниччини, про роботу ПАТ «Вінницяобленерго», зокрема, про поточні справи енергетиків та перспективні завдання компанії. Лекція вийшла змістовною і  пізнавальною. Головне, як зазначили самі студенти, їм сподобалось.

- Особисто мені, дуже сподобалось. Було цікаво дізнатися про те, чого ще не знав. Скажімо про систему тарифоутворення на основі довгострокового регулювання тарифів, спрямованого на залучення інвестицій для будівництва та модернізації інфраструктури електричних мереж та стимулювання ефективності витрат електророзподільних компаній. Це, так зване, RAB- регулювання. Його незабаром буде впроваджено в ПАТ «Вінницяобленерго», - поділився своїми враженнями від лекції студент 3 курсу, а також, як себе назвав, енергетик у третьому поколінні,  Віктор Плотиця.

Щодо Андрія Поліщука, то він не менше порадів спілкуванню зі студентством.

- Згадалися і мої студентські роки… Загалом, я радий, що побував сьогодні в університеті, на факультеті, що поспілкувався із викладачами, із сучасним студентством. Радий, що молодь цікавиться енергетикою, що зростає достойна зміна. Тому і розповідав їм про енергетику, про наше підприємство. Може з кимось із них вже у недалекому майбутньому доведеться  працювати, - сказав Андрій Поліщук.   

Додамо, що разом з Андрієм Поліщуком Вінницький національний технічний університет цього дня відвідали  директор учбового центру ПАТ «Вінницяобленерго» Олександр Бірюков і  колишній випускник університету, нині  виконуючий обов’язки заступника директора технічного з перспективного розвитку Товариства Олег Казьмірук. Олександр Бірюков також прочитав лекцію студентам  кафедри  електротехнічних систем, електроспоживання та енергетичного менеджменту.

Поділитись: