Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Через ураження електрострумом загинув пенсіонер із с. Росоша_0

Через ураження електрострумом загинув пенсіонер із с. Росоша

15 червня 2018

На превеликий жаль, не зважаючи на численні попередження енергетиків про небезпеку, яку несе електричний струм, вінничани нехтують простими правилами безпеки і наражають себе на біду, що позбавляє життя. Так,  минулої доби, 14 червня о 19 год.04 хв. черговому диспетчеру ОДГ СО «Липовецькі ЕМ» надійшло повідомлення від Кол-центру ПАТ «Вінницяобленерго» про смертельний нещасний випадок електротравматизму, що стався  із 74-літнім місцевим жителем села Росоша Липовецького району. На місце події одразу виїхала комісія Товариства  на чолі з директором  з охорони праці Володимиром Віштаком, а також вчасно прибули  швидка допомога та поліція.

- Після огляду місця нещасного випадку та спілкування з місцевими жителями попередньо  встановлено, що потерпілий пенсіонер вів корову з пасовища до своєї садиби. Після негоди, яка пройшла у селі, він не побачив обірваного проводу, на який наступила корова  і отримала смертельне ураження електрострумом. В цей час поряд з потерпілим знаходився його сусід, колишній працівник місцевих електромереж. Він одразу попередив чоловіка про небезпеку і попросив ні в якому разі не торкатися проводу, а сам побіг додому за спецінструментом аби  усунути небезпеку ураження струмом  для жителів села. Коли ж повернувся  на місце пригоди, то побачив, що  пенсіонер лежить на землі без ознак  життя, тримаючи в руках електричний провід. Імовірно, при спробі врятувати корову, потерпілий доторкнувся до проводу та отримав смертельне ураження електрострумом, - йдеться у акті огляду місця події нещасного випадку.

За словами директора з охорони праці ПАТ «Вінницяобленерго» Володимира Віштака, по факту нещасного випадку триває розслідування.  

Родині потерпілого висловлюємо щире співчуття.

Додамо, близько третини всіх випадків електротравматизму серед населення відбувається через торкання людей до обірваних проводів  або наближення до них, коли ті є провислими. Тому,  шановні вінничани, вкотре  наголошуємо, смертельно небезпечно НАБЛИЖАТИСЯ до проводу, який лежить на землі або низько над нею провисає чи знаходиться поруч з деревами, будівлями,  машинами та іншими об’єктами.  Не підходьте близько до місця обірваного проводу ні за яких обставин!!!  Не намагайтеся підняти провід взагалі чи прибрати його з дороги. Якщо побачили обірваний дріт, не панікуйте, не кидайтесь одразу бігти із зони ураження,  візуально відрахуйте   8 м від точки, в якій провід торкається землі,  і спокійно дрібними та ковзаючими кроками, не втрачаючи рівновагу, вийдіть  із зони ураження. Також ні в якому разі не торкайтеся рукою землі, не спирайтеся на сторонні предмети, не торкайтеся інших людей. Про обірваний дріт  негайно повідомте відповідні служби енергетиків.

Шановні  вінничани! Пам’ятайте, що одна необдумана дія може позбавити найціннішого - життя.  Будь ласка, бережіть себе!

Поділитись: