Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Держенергонагляд про розчистку трас повітряних ліній _0

Держенергонагляд про розчистку трас повітряних ліній

01 березня 2017

Інспекція Держенергонагляду у Вінницькій області оприлюднила результати своїх обстежень, які вона провела на об'єктах нашого Товариства щодо розчистки трас  повітряних ліній (ПЛ). Про це вже повідомили деякі засоби масової інформації. Зокрема інформація на цю тему викладена на сайті Вінницької обласної державної адміністрації.

- За результатами обстежень, проведених інспекцією Держенергонагляду у Вінницькій області, встановлено, що структурними підрозділами ПАТ «Вінницяобленерго» у 2016 році було заплановано розчистити 4210,8 км ПЛ всіх класів напруги, а фактично розчищено 5400 км ПЛ всіх класів напруги, що проходять у лісових масивах, лісопаркових зонах та зелених насадженнях населених пунктів (перевиконання на 28,2% (1189, км)). Слід розуміти, що за кожним із цих кілометрів стоїть кропітка праця працівників електропередавальної організації. Мета цієї роботи – підвищення надійності електропостачання Вінницької області та населення, - йдеться в інформації.

За  інформацією, “інтенсивність розчищення структурними підрозділами ПАТ “Вінницяобленерго" трас  повітряних ліній, порівняно з відповідним періодом минулого року, значно зросла. Як свідчить статистика звітів, обсяги розчистки трас ПЛ у поточному році перевищують обсяги відповідного періоду минулого року в 1,5 рази".

Також зазначається, що “найбільша кількість відключень повітряних ліній  відбувається "через контакт проводів з гілками дерев, які знаходяться у безпосередній близькості від лінії. Зменшення кількості відключень трансформаторний підстанцій та ліній електропередач напругою 35-110 кВ у 2016 році та у першому кварталі поточного року свідчить про повноту та якість робіт із розчищення трас, у тому числі проведених на виконання приписів Держенергонагляду. Збільшення оперативності й ефективності роботи з розчищення трас ПЛ в остаточному підсумку дозволить підвищити надійність роботи обладнання, попередити можливе виникнення технологічних порушень, а також забезпечити безперебійне електропостачання споживачів, за що вони будуть дуже вдячні енергетикам".

 

Поділитись: