Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Фінал визначив найкращих серед кращих_0

Фінал визначив найкращих серед кращих

10 червня 2019

Добіг кінця конкурс професійної майстерності електромонтерів розподільчих мереж АТ «Вінницяобленерго». Його фінал відбувся у Могилеві- Подільському на базі навчально-тренувального комплексу районних електромереж. Персонал колективу структурної одиниці на чолі з директором Романом Кіріліним поставилися до проведення даного заходу досить відповідально. Належним чином підготували і тренувальний майданчик, і внутрішні навчальні приміщення, забезпечили учасників змагань усім необхідним. Посприяла також успішному проведенню заходу і погода. Добре, що прогноз синоптиків не підтвердився і дощ з грозою не створили перешкод фіналістам. А їх було шість, п'ять з яких – команди - переможці зональних конкурсів і команда – господар.

Після урочистого відкриття та низки напутніх промов керівників АТ «Вінницяобленерго» усі майстри і електромонтери одразу приступили до виконання семи етапів фіналу. Кожен – доволі складний і потребував кваліфікованих знань, навичок, фізичної вправності, витримки. Скажімо, на навчальному полігоні, майстри та електромонтери мали практично продемонструвати правильність перевірки комплектності бригади засобами захисту, їх стану, обліку та перевезення; впродовж спеціально відведеного часу провести заміну штирьового ізолятора на опорі 10 кВ; ремонт відгалуження від ПЛ-0,4 кВ до вводу в будинок; накид, зняття потерпілого з опори та надання йому допомоги; гасіння пожежі на ТКП тощо. Вже згодом, в аудиторіях, необхідно було теоретично підтвердити свої знання з питань технічної експлуатації, охорони праці та пожежної безпеки.

Усі етапи бригадами електромонтерів розподільчих мереж пройдено грамотно і достойно. В результаті та за кількістю набраних балів (163, 3) перше місце здобула команда Барських електромереж (майстер М.Стрелков). На другому місці бригада Липовецьких ЕМ ( майстер С.Колобов). Третє та четверте у бригад Могилів-Подільських ЕМ (майстер П.Гримчак) та Тростянецьких ЕМ (майстер В.Кузьменко) відповідно. На п’ятому місці - бригада Крижопільських ЕМ (майстер - М.Клиш). Шосте посіла бригада Козятинських ЕМ (майстер А.Олексюк). «Ніхто не став переможеним, усі бригади – переможці, оскільки визначилися найкращі з кращих», - одноголосно відзначили присутні керівники АТ «Вінницяобленерго» під час урочистого закриття конкурсу профмайстерності електромонтерів розподільчих мереж.

- Ще одні змагання позаду і ви, шановні, - найкращі. Це показали ваші результати. Ви знову переконали, що у нас працюють істинні професіонали своєї справи. Ви це майстерно продемонстрували впродовж усіх етапів конкурсу. Крім того, доводите це щодня під час виконання поточних, доволі складних виробничих завдань. Я вдячний кожному з вас за роботу, від якої напряму залежить надійність електромереж області. Молодці, так тримати! Здоров’я вам, добра, усіх благ, – сказав, вітаючи фіналістів, генеральний директор АТ «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук.

- Такі змагання – це завжди дуже важливо для компанії, для визначення рівня професійної майстерності її технічного персоналу. Особливо важливо в такий непростий час, коли є певні складнощі – кадрові, технічні, коли маємо низку надзвичайних ситуацій, пов’язаних із «сюрпризами» погоди, що призводить до їх аварійності та потребує в таких умовах особливих вмінь, максимального, оперативного та грамотного підходу. Як на мене, усі бригади показали себе на «відмінно». Радує, що енергетики, так би мовити, «не переводяться», відповідально ставляться до своєї роботи, хоч і мають ще низькі зарплати. На жаль, є фінансові складнощі, що залежать більше від регулятора. Сподіваємось, так буде не завжди, бо праця електромонтерів – це важлива необхідність, як для галузі в цілому, так і для електромереж обленерго зокрема, - додав, також дякуючи за роботу бригадам майстрів і електромонтерів, директор технічний Товариства Віктор Степанець.

Після численних привітальних слів були почесні відзнаки, подарунки, матеріальна винагорода. Нехай це хоч трохи допоможе підкорювачам розподільчих електромереж у подальшій праці та заохотить їх до нових і нелегких робочих буднів.

Поділитись: