Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Готуємось до Міжнародного дня захисту дітей_0

Готуємось до Міжнародного дня захисту дітей

29 травня 2015

 1 червня світ відзначатиме  Міжнародний день захисту дітей. Це свято започатковано в 1949 році  міжнародною демократичною федерацією жінок, що заприсяглася “боротися за міцний мир як єдину гарантію щастя дітей”. Україна до його відзначення  приєдналася вже в 1998 році згідно з указом президента України Леоніда Кучми.

 Загалом Міжнародний день захисту дітей - це чудова традиція, яку дорослі мають зберегти,  не зважаючи ні на що, - висловив власне бачення з цього приводу голова профкому ПАТ “Вінницяобленерго” Олександр Вдовиченко.

   - Тільки на Вінниччині, за останніми даними, проживають майже  300 тисяч дітей.  Серед них  2500 -  це діти  працівників нашого Товариства. Ми намагаємося  дбати про них і не лише в  зазначене свято.  Увага енергетиків і, зокрема, профспілкового комітету,  сконцентрована на цьому питанні повсякчас. Так, щороку оздоровлюємо діток в літніх таборах відпочинку Вінниччини. Цьогоріч 50 % вартості путівки оплачують саме профспілки. А діткам - інвалідам та із багатодітних родин відпочинок, як правило, є безоплатний - за рахунок підприємства.   Всі хлопчики та дівчатка відпочивають, переважно, в таборах Вінницького, Немирівського, Тиврівського, Хмільницького, Літинського районів. Оздоровлюються і на морі разом з батьками, а саме  в Залізному Порту Херсонської області.

 Також наші профспілчани організовують  підростаючому поколінню різноманітні конкурси. Так,  наприкінці минулого року наші діти  взяли участь  у Всеукраїнського галузевому конкурсі художніх робіт «Мої батьки – енергетики!»,  стали його переможцями, а їх малюнки прикрасили настінний календар - 2015  Укрелектропрофспілки. Творчі ж роботи  цьогорічного конкурсу малюнку, що проводився в управлінні Товариства,  малеча  відправила на підтримку воїнам АТО.  

 Крім того, ми постійно дбаємо і про  змістовні екскурсійні поїздки для дітей. Наприклад, найближчою буде мандрівка до дельфінарію, що у  Хмільнику. Вона запланована на 13 червня. Не раз  возили  дітей  і до Київського зоопарку, Софіївського дендропарку, що в Умані,  і до Вінницького фонтану  на його світло-музичне шоу. 

 Неабиякої енергії та масу позитивних емоцій  отримують  хлопчики та дівчатка  й  під час  змагань Спартакіади Товариства, що кожного року проводиться  на базах наших районних електромереж. Як вони там вболівають за своїх батьків!

 Традиційною залишається  і наша благодійна допомога важкохворим  діткам, фінансова допомога на придбання підручників для  багатодітних родин. Не залишаються діти працівників Товариства  і  без новорічних привітань, солодких подарунків та запрошень відвідати ялинкові ранки чи вистави місцевих театрів.  Надалі  в нас  ще чимало планів щодо створення дітям енергетиків достойних умов для повноцінного розвитку. Всі вони, впевнений,  знайдуть втілення у подальшому житті, - зазначив Олександр Вдовиченко.

 Додамо, що цьогоріч у Міжнародний день захисту дітей  вперше відзначатимуть і Всесвітній день відповідального батьківства.  Тож завдання дорослих - бути мудрими, дбати про життєдайний і неповторний дитячий світ та, головне, зберегти його під мирним небом!

Поділитись: