Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Почастішали випадки розкрадання майна на об'єктах ЕМ області_0

Почастішали випадки розкрадання майна на об'єктах ЕМ області

04 грудня 2015

Енергетики Вінниччини занепокоєні ситуацією щодо фактів розкрадання майна на об'єктах електричних мереж області, які дедалі частішають.

Так протягом 2014-2015 років на об'єктах Товариства здійснено 53 крадіжки матеріалів та різноманітного електрообладнання, виготовленого із кольорових та чорних металів, що часто призводить до повного виведення з ладу електричних підстанцій.  Зокрема зловмисниками викрадено 42 км електричного дроту з повітряних ліній під напругою 10 кВ, 6 трансформаторів, майже 3,5 тонни трансформаторного масла, 278 кг кольорового металу та іншого обладнання.

Найбільшу кількість кримінальних випадків зафіксовано у Погребищенському, Вінницькому,  Теплицькому та Гайсинському районах. До серйозних пошкоджень електромереж пизвели крадіжжки і  у Калинівському, Іллінецькому, Липовецькому, Оратівському, Чечельницькому, Піщанському та Ямпільському районах.  Наприклад, тільки в Погребищенському районі протягом 2014-2015 років злито масло з 10-ти трансформаторів, що у 5-ти випадках призвело до їх пошкодження.

Загалом загальна вартість завданої шкоди від крадіжок становить 1,4 млн. грн.

Згідно аналізу крадіжок, розкрадання енергетичного майна та обладнання здійснюється організованими групами, які добре обізнані з технологіями роботи електромереж та оснащенні відповідною технікою і механізмами.

Кожен конкретний випадок крадіжки  нині на кримінальному впровадженні і цим, відповідно,  займаються правоохоронні органи. Однак розкриття таких злочинів триває повільно.

Аби  не допустити нових випадків умисного пошкодження та руйнування об'єктів електроенергетики краю  керівництво ПАТ "Вінницяобленерго" звернулося до громадян з проханням проявити свою небайдужість і повідомляти про подібні  факти,  зателефонувавши на безкоштовну лінію за такими номерами: 67-09-02, 65-95-95 та 0800-217-217.

Поділитись: