Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Порозуміння досягнуто _0

Порозуміння досягнуто

21 серпня 2017

Сьогодні під час поточного  ремонту електромережі (КТП-712) в селі Вінницькі Хутори стався конфлікт між місцевими жителями - споживачами електроенергії та працівниками Замостянських ЕМ. Енергетикам довелося навіть викликати наряд поліції. Аби розібратися в ситуації і розв’язати конфлікт на місце події одразу прибули працівники ПАТ «Вінницяобленерго». Це заступник директора з захисту активів Валерій Міліціанов, начальник служби розподільчих мереж Андрій Волкотруб,  провідний інженер служби розподільних мереж Олександр Зель,  директор Замостянських ЕМ Леонід Соломонюк, головний інженер Замостянських ЕМ Юрій Глушко та інші.

На вулиці Українській зібралося чимало місцевого люду. Наперебій почали пояснювати причину своєї незгоди з роботою енергетиків. Мовляв, не треба їм  нового трансформатора потужністю 160 кВ замість старого у 100 кВ, а треба ще сильнішого, потужністю у 250кВ. Аргументом виставляли причину падіння напруги у зимовий період.

Енергетики чітко роз’яснили предстаникам громади, чому саме проводяться такі роботи, з якою метою і як зміниться якість подачі електроенергії після заміни трансформатора. Зокрема директор Замостянських ЕМ Леонід Соломонюк звернувся до людей з таким.

 - Ситуація неоднозначна. Ми маємо розібратися, порозумітися та допустити бригаду до стандартного приєднання. Є проектна документація, витримано усі технічні умови,  проект погоджено зі всіма організаціями і службами. Чому ж ви ось вже вдруге перешкоджаєте енергетикам виконати свою роботу? Повірте, ми тим аж ніяк не спричинимо проблеми, аби подача електроенергії стала гіршою. Навпаки! Все робиться для того, аби  до ваших  осель електроенергія подавалась вчасно, без перебоїв і з покращенням напруги, і у зимовий період також. Обіцяємо виконати всю роботу професійно і подальші свої дії направляти також  виключно на покращення якості подачі електроенергії, - сказав він.

Посередником між конфліктуючими сторонами виступила місцева влада в особі сільського голови Вінницькохутірської громади Валерія Кравченка. Він переконав незгодних прислухатися до професійних порад і побажань енергетиків.

- Ви мене знаєте, бо 20 років я працюю тут сільським головою. В громаді майже 10 тисяч жителів. На вашій вулиці, де багато новострою, проживає  близько 120 – ти. І я знаю, що ви всі чудові, помірковані люди, але переживаєте за благоустрій, хочете,  щоб світло подавалося  без перебоїв. Тому ось так, з пересторогою і поставилися до роботи енергетиків. Але треба порозумітися. Повірте, конфлікт ні до чого доброго не призведе. Має перемогти лише здоровий глузд. Я команду енергетиків Замостянських ЕМ знаю давно, і вони завжди йшли на зустріч людям, громаді. Ми мусимо їм довіряти.  Вразі, якщо у зимовий період все ж таки виникатимуть проблеми, і падатиме напруга, то я тоді сам зініціюю зібрання,зробимо перевірку по кожній оселі і, можливо, будемо просити  тоді встановлення  трансформатора більшої потужності, зокрема, у 250 кВ, - сказав сільський голова. 

Після цього з боку жителів пролунало.

- Гаразд, ми погоджуємося, тільки зрозумійте нас правильно, ми хочемо порядку і цього вимагаємо від вас, - це сказав один із громадських активістів, а саме Олексій Грига.

Тож конфлікт вдалося залагодити. Все обійшлося, як кажуть, мирним шляхом. Після цього бригада електромонтерів враз  приступила до своєї звичної і такої необхідної для вінничан роботи.

Поділитись: