Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Працівники ВТС прозвітували про толоку_0

Працівники ВТС прозвітували про толоку

23 квітня 2019

«Піклування про стан навколишнього природного середовища - прерогатива ПАТ «Вінницяобленерго». Загалом уся діяльність Товариства ведеться з урахуванням необхідності збереження довкілля», - так починається черговий випуск Інформаційного листка з охорони навколишнього природнього середовища. Його підготували провідні інженери служби ВТС групи по ISO 14001 Оксана Лукашевич та Сергій Мороз. В Інформаційному листку, зокрема, подано розгорнутий звіт і фотосвітлини про прибирання території біля ПС-110/10 кВ «Агрономічне». Нагадаємо, даний захід відбувся 18-19 квітня з ініціативи керівництва Товариства, а саме директора технічного Віктора Степанця та начальника ВТС Тетяни Панасюченко.

- Необхідність проведення такого прибирання обумовлена наявністю стихійного звалища побутових та будівельних відходів у безпосередній близькості до підстанції, що загрожувало і навколишньому середовищу, і заважало обслуговуванню підстанції. Сміття, що тут накопичилось, у будь-який момент могло стати причиною виникнення пожежі чи техногенної аварії. Координатором толоки виступила провідний інженер ВТС Оксана Лукашевич. За її ініціативно-грамотного підходу до справи було організовано взаємодію всіх необхідних структур Товариства. Так підрозділом із забезпечення діяльності виділено автотранспорт, пальне, а також організовано вивіз сміття на полігон. Бригадою СО «Замостянські ЕМ» проведено розчищення охоронної зони від насаджень та сміття. Екскаватором, яким керував водій О.Томко, загружено сміттям два самоскиди «КАМАЗ» та вивезено його на полігон до Стадниці. Загалом упорядковано близько дев’яти соток землі, а на очищеній від відходів та вирівняній ділянці колективом виробничо-технічної служби(ВТС) висаджено сотню дерев: липи, акації, сосни, вишні. Також силами учасників толоки територію огороджено та встановлено забороняючи таблички. Саме завдяки завзятості та небайдужості багатьох співробітників ПАТ «Вінницяобленерго» вдалося прибрати дану ділянку біля підстанції «Агрономічна». Окрема подяка заступнику директора технічного з високовольтних мереж Володимиру Волкову, директору СО «Тиврівські ЕМ» Миколі Колубаю, директору КУП «Ековін» Петру Гриневичу та багатьом іншим. Толока відбулась у рамках Дня довкілля та міжнародного екологічного челенджу, що набрав популярності завдяки хештегу #trashtag, - детально йдеться в Інформаційному листку.

Наприкінці його автори наголосили: якщо у мешканців прилеглих населених пунктів так і не сформується екологічна культура та дбайливе ставлення до природи, то «дане прибирання, на жаль, може виявитись не ефективним у боротьбі зі смітниками і звалища різного непотребу з’являтимуться знову».

Тож, шановні, не допускаймо подібних прикростей і, як закликав свого часу український класик Максим Рильський, "любімо, шануймо, бережімо природу ‒ вічне джерело нашого життя! Вона нам стократ більше віддасть, ніж ми можемо їй дати!"

Поділитись: