Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Про пільги та субсидії споживачам електроенергії_0

Про пільги та субсидії споживачам електроенергії

13 червня 2016

Шановні споживачі електричної енергії!

Повідомляємо, що Постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 № 319 „ Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України”  (далі - Постанова) внесено зміни до порядку надання субсидії.

Постановою передбачено, що побутовим споживачам, які мають право на пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу, при призначенні субсидії враховується вартість плати за послуги без урахування пільг. У разі призначення таким особам житлової субсидії, їм не нараховуються відповідні пільги.

У зв’язку з цим на протязі травня - червня 2016 року будуть здійснені перерахунки діючих субсидій, які розраховувалися з урахуванням пільг. Списки осіб, які отримують субсидію та згідно яких пільга буде надана структурним одиницям ПАТ «Вінницяобленерго», відповідними УПСЗН, щоб вони не нараховували пільги з травня 2016 року. При цьому, якщо розмір субсидії становить 0,0 грн., такі особи не включаються до зазначених списків. Відповідні списки надаватимуться структурним одиницям ПАТ «Вінницяобленерго» щомісячно.

У разі призначення субсидії на наступний період, тобто з квітня 2016 року, вартість послуг у квітні береться з урахуванням пільг.

Щодо повернення залишків невикористаних сум субсидій, то Постановою передбачено повернення до державного бюджету виробниками/виконавцями послуг сум невикористаних субсидій на оплату опалення після закінчення опалювального сезону. Повернення здійснюється на підставі акта звіряння, складеного виробником/виконавцем послуг зі структурним підрозділом з питань соціального захисту населення. При цьому не повертається частина невикористаної суми субсидії в еквіваленті вартості 150 кВт.год. електричної енергії (у разі використання електричної енергії для індивідуального опалення), яка зараховується як оплата послуги, у тому числі обов’язкової частки платежу домогосподарства, на наступні розрахункові періоди.

 

Поділитись: