Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Про розкриття крадіжки дроту_0

Про розкриття крадіжки дроту

15 липня 2019

Працівники карного розшуку Чернівецького відділення поліції Могилів-Подільського відділу поліції ГУНП у Вінницькій області у взаємодії з працівниками Служби економічної безпеки АТ «Вінницяобленерго» оперативно розкрили факт крадіжки, яка сталась на одному з об’єктів місцевих електромереж. Про це повідомив директор із захисту активів АТ «Вінницяобленерго» Олександр Чеченєв.

- 3 липня під час огляду лінії електропередач біля села Мазурівка майстром ремонтно-експлуатаційної бригади СО «Могилів-Подільські ЕМ» Ігорем Шиманським було виявлено відсутність дроту марки АС-35 у п’яти проміжках опор повітряної лінії 10кВ фідера 36 від Скалопільської ГЕС. Довжина викраденого дроту становила 325 метрів загальною вагою майже 50 кг. В результаті таких зловмисних дій Товариству нанесено збитків на загальну суму 6 685 грн. До того ж, без електропостачання залишилося 225 побутових та 4 юридичних споживача. Про факт крадіжки енергетики одразу повідомили правоохоронців Чернівецького відділення поліції та спільно з ними, а саме начальником карного розшуку Павлом Василиком, провели низку розшукових заходів. Так, скажімо, під час перевірки місцевих приймальних пунктів металобрухту з’ясувалося, що на одному з них, а саме на території колишньої автобази с.м.т.Чернівці, двоє невідомих чоловіків на автомобілі ВАЗ - 2017 намагалися здати електричні дроти в обмін на гроші та безуспішно, оскільки працівник приймального пункту їм відмовив. Проте це не зупинило шукачів легкої наживи і за 400 грн. вони таки здали викрадене в іншій точці прийому металобрухту, що діяла в одному з місцевих приватних домоволодінь. Тож у ході пошукових дій встановлено, хто конкретно причетний до даного злочину. Крадіями виявилися місцеві мешканці 1978 та 1971 р.н.. За фактом протиправних дій порушено кримінальне провадження за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України. Якщо вина чоловіків буде доведена, то їм загрожує до 5-ти років позбавлення волі, - розповів Олександр Чеченєв.

Також керівник із захисту активів Товариства нагадав, що за крадіжку дроту можна не тільки потрапити за тюремні ґрати, а ще й реально позбутися життя, оскільки такий «бізнес» доволі небезпечний: як правило, лінії електропередач та інші енергооб’єкти перебувають під високою напругою. Тож перш ніж зважитись на незаконні вчинки – подумайте, чи варто це Вашого життя.

Поділитись: