Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Про відновлення електропостачання _0

Про відновлення електропостачання

07 травня 2019

Протягом світового дня 7 травня аварійні бригади АТ «Вінницяобленерго» займалися усуненням пошкоджень в електромережах, які сталися напередодні внаслідок сильної зливи та грози. Станом на 17 годину поточної доби більшість аварій по м. Вінниця та області усунуто. Про це повідомив директор технічний АТ «Вінницяобленерго» Віктор Степанець.

- Загальна кількість відключень від електромережі у Вінниці з 6 на 7 травня була - 28. Оперативні бригади електромонтерів працювали впродовж ночі та вже на ранок 7 травня значну кількість пошкоджень усунуто. Головною причиною аварій було затоплення підстанцій великою кількістю дощової води, замокання електрообладнання, що, в свою чергу, спричинило коротке замикання та вихід електрообладнання з ладу. Довелося воду спочатку відкачувати, підсушувати ізоляцію і таке інше. Станом на 17 годину поточної доби по Вінниці знеструмленими залишається 2 підстанції у районі Старого міста та по області ще маємо над чим працювати. Зокрема це 5 ТП у Вінницькому районі (с.Бохоники). Тож там робота оперативних бригад, в тому числі й додаткових, триває. Головне, що причину пошкоджень визначено. До кінця поточної доби відновимо електропостачання усім споживачам. Також сьогодні, 7 травня, в другій половині дня, сталось нове аварійне відключення в СО «Калинівські електромережі», а саме по фідеру Калинівка-Уладівка. Бригади електромонтерів там також ще працюють. Загалом до роботи щодо усунення наслідків негоди по Вінниці було задіяло 13 бригад (підстанційні та лінійні). У Замостянських ЕМ працювало 5 бригад. Ще 2 бригади оперативно задіяно в Ямпільських ЕМ внаслідок падіння дерев. Враховуючи несприятливість погодних умов, яку синоптики прогнозують надалі, енергетики області тримають ситуацію під особливим контролем та готові до усунення будь-яких пошкоджень в електромережі. Якщо і трапились деякі затримки із відновленням електропостачання, то це з причини складних пошкоджень в електромережі. Просимо вінничан поставитися до цього з розумінням і вибачити за тимчасові незручності, - прокоментував поточну ситуацію Віктор Степанець.

Поділитись: