Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Приєднаймося до акції «Липень без пластику»_0

Приєднаймося до акції «Липень без пластику»

18 липня 2018

Працівники ВТС групи по ISO 14001 нашого Товариства випустили черговий номер інформаційного листка з охорони навколишнього середовища. Його присвячено темі екологобезпечного поводження з побутовими, а саме пластиковими відходами. Зокрема йдеться про всесвітній рух «Липень без пластику», який започатковано у 2011 році в Австралії невеличкою групою небайдужих до проблем екології людей. Нині він об’єднав тисячі прихильників у понад 150 країнах. Головна ідея – відмова від використання одноразового пластику, заохочення людей більш вдумливо ставитись до його використання, створення безпечних умов існування для прийдешніх поколінь.

- Пластик дуже шкідливий не лише для планети, але й для кожного з нас. Він не розкладається, виділяє токсичні речовини в ґрунт на сміттєзвалищах і в повітря під час спалювання. З-поміж усіх інших видів сміття пластику – найбільше. На його вивіз та переробку витрачається надзвичайно багато коштів і ресурсів. Тому, краще замінити пластикові пакети на торбинки з тканини, пластикові пляшки – на скляні чи металеві. Нині 7% території України займають сміттєзвалища і лише 3% відходів, зібраних на цих звалищах, переробляються. Для зменшення кількості сміття існують дієві способи: купувати товар без упаковки, віддавати відходи на переробку чи взагалі не купувати зайвого. Зменшити площу сміттєзвалищ на третину допоможе зминання пляшок, коробок, пакетів від соку і молока та переміщення їх до спеціальних контейнерів. Пам’ятаймо! Поліетилен не розкладається і не перегниває, його можна назвати «вічним сміттям». Час гниття поліетиленового пакету понад 500 років! Тому не викидайте органічне сміття в пакетах, краще викидати його в окреме відро з кришкою, а потім використовуйте як добриво або виносьте окремо в загальний контейнер, - йдеться в інформаційному листі.

Також в інформаційному листі зазначено ще й такий факт, а саме, що за оцінками експертів до 2055 року в Світовому океані буде більше пластику, ніж риби. Тож аби цього ніколи не сталося, підтримаймо проголошену акцію і взагалі відмовимося від використання одноразового пластику! Нехай такі прості дії допоможуть нашій прекрасній планеті стати чистішою і вбережуть її від екологічного лиха!

Поділитись: