Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Психологічний моніторинг робочого місця_0

Психологічний моніторинг робочого місця

11 квітня 2017

Для оптимізації поточної професійної працездатності, підвищення надійності та ефективності роботи працівників ПАТ «Вінницяобленерго» психологом Товариства Ольгою Мородецькою практикується така форма роботи, як моніторинг робочого місця в конкретних виробничих умовах. Саме з цією метою вона нещодавно відвідала працівників Замостянських ЕМ. Зокрема  поспілкувалася з бригадою електромонтерів розподільчих мереж в процесі виконання ними обрізки дерев у селі Агрономічне. Електромонтери Володимир Маліновський, Максим Богачук, Віталій Горпинюк  та водій Сергій Черниш зустріли психолога  дещо насторожено, оскільки не сподівалися на незаплановану зустріч.  Проте згодом зізналися, що кількахвилинна  розмова, у ході якої Ольга Мородецька  встигла розпитати про роботу, поцікавилася їхнім настроєм і,одночасно, провела фаховий моніторинг, виявилася доволі корисною. Сама ж психолог Товариства даний процес прокоментувала так:

- Це дає змогу в системі «онлайн» визначити чинники, що можуть впливати на психологічний стан працівника і проявлятися емоційним дискомфортом, перенапруженням, погіршенням самопочуття, а також призводити до непродуктивної діяльності та травматизму. Робітники розказували про специфіку своєї діяльності, ділились своїм досвідом виходу з нестандартних ситуацій. В ході діагностичної бесіди з’ясувалось, що крім професійно важливих компетенцій з виконання службових обов’язків, безпосередньо обрізці дерев, потрібно розвивати навички ефективної комунікації  з метою  упередження конфліктних ситуацій з населенням,  які часом трапляються, і бути трохи «психологом».

 

Поділитись: