Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 У ПАТ "Вінницяобленерго" підвищена готовність через погіршення погодних умов_0

У ПАТ "Вінницяобленерго" підвищена готовність через погіршення погодних умов

09 січня 2016

8 січня директор технічний ПАТ "Вінницяобленерго" Володимир Лапа та начальник служби цивільного захисту, мобработи та пожежної безпеки Володимир Букрєєв взяли участь в роботі відеоселекторного засідання міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Під час засідання під головуванням прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка розглядалися питання про наслідки ускладнення погодних умов в окремих областях України та готовність окремих служб до реагування на можливі аварії на об’єктах електроенергетики в несприятливих умовах зимового періоду, розгортання пунктів обігріву, залучення снігоприбиральної техніки для розчищення автошляхів, забезпечення теплопостачання в умовах понижених температур. Заслуховували представників міністерств та керівників регіональних комісій з питань ТЕБ та НС про вжиття невідкладних заходів щодо подолання наслідків різкого погіршення погодних умов.

У ПАТ "Вінницяобленерго" підвищена готовність до ліквідації можливих аварійних ситуацій в електричних мережах. Для реагування на аварійні та надзвичайні ситуації визначено склад сил та засобів, а саме 187 аварійно-відновлювальних бригад, 1067 працівників та 530 одиниць техніки. Забезпечена їх готовність до ліквідації порушень електропостачання населених пунктів та окремих об’єктів життєзабезпечення населення області. Товариством оперативно проводиться цілодобове чергування та моніторинг стану електричних мереж. Бригади ОВБ знаходяться в готовності до виїзду для усунення аварійних ситуацій та відновлення електропостачання. Матеріали аварійного резерву розподілені по районах електромереж з урахуванням виникнення можливих надзвичайних ситуацій.

Посилена пожежна безпека в структурних одиницях, проведені перевірки наявності та справності засобів пожежогасіння, їх технічного обслуговування.

Уточнено порядок взаємодії зі спеціалізованими службами цивільного захисту області, порядок зв’язку і оповіщення в разі загрози або виникнення аварійних та надзвичайних ситуацій в електромережах.

Передбачені заходи щодо посилення охорони об’єктів електропостачання основних ліній електропередач та трансформаторних підстанцій.

На ранок 9-го січня 2016 року в мережах Товариства аварійних відключень, пов’язаних з погіршенням погодних умов немає, ситуація знаходиться під контролем.

Поділитись: