Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Увага: літня спека, як небезпека!_0

Увага: літня спека, як небезпека!

12 липня 2016

В Україні і, зокрема, у Вінницькій  області панує липнева спека. За прогнозами синоптиків, у найближчі дні тижня зниження температурних показників не варто очікувати. До того ж,  спекотна погода може спровокувати  пожежну небезпеку. У зв’язку з цим  cлужба цивільного захисту, моброботи і пожежної безпеки, а також група по ISO 14001 ПАТ «Вінницяобленерго» закликають колег – енергетиків бути максимально обережними. За словами провідного інженера з пожежної безпеки СЦ МПБ Віктора Федосєєва, однією з поширених причин виникнення природних пожеж є саме людський фактор. Тому, щоб уникнути випадкового спалаху вогню і  розвитку стихійного лиха  у лісі, полі  чи деінде   слід дотримуватися елементарних заходів безпеки.

- У такі аномально  спекотні дні варто  утриматися від відвідування лісів, лісопосадок, а тим більше розводити там багаття, кидати недопалки цигарок тощо. Нагадуйте собі та усім, хто поруч про те, що у цей   особливо пожежонебезпечний період  найменша необережність у поводженні з вогнезаймистими речовинами може призвести  до непоправного!  Енергетики, приміром, стараються дотримуватися норм і правил. Вони добре  знають, що на об’єктах Товариства аби уникнути неприємних моментів займання  регулярно скошується суха трава, для паління відведено спеціально облаштовані  місця, постійно ведеться широка профілактично-іформаційна робота серед працівників та населення, - розповів Віктор Федосєєв і  наголосив,  що у випадку пожежі  треба негайно приймати заходи щодо ліквідації займання за допомогою вогнегасників та інших первинних засобів пожежогасіння.

 А працівники групи по ISO 14001 Товариства ще й додали  пам’ятку, яка також не буде зайвою. Тож, шановні колеги, ознайомтеся  і будьте пильними!   

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється: 

- розведення багаття у лісі та лісопосадках, крім тих, що пов’язані з технологічними вимогами лісогосподарських заходів у спеціально передбачених для цього місцях; 

- заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети; 

- палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники, недопалки; 

- залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я; 

- кидати у лісі та лісопосадках скло, уламки якого можуть спрацювати як лінза та спричинити займання сухої трави або хмизу;

- випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, сільськогосподарських угіддях а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу.

В разі виявлення загорання у лісі, звертайтеся до відповідних служб - 101, 102 чи  місцевих підрозділів ДСНС, Держлісагентства або райдержадміністрацій.

За порушення правил пожежної безпеки  згідно статті 77 Адміністративного кодексу України  передбачено штраф від 51 до 170 гривень.

Не забувайте - порушення правил пожежної безпеки – пряма  загроза навколишньому середовищу і життю людей!

Поділитись: