Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Вдосконалення майстерності – важлива справа _0

Вдосконалення майстерності – важлива справа

05 травня 2018

Майстерність, досконалість - це, насамперед, наполеглива праця.  Бригади електромонтерів з експлуатації розподільчих мереж  щодня доводять це під час виконання своїх прямих обов’язків. Однак у Товаристві вже стало і правилом, і доброю традицією щороку навесні проводити для персоналу цієї оперативно - виробничої ланки  ще й конкурс професійної майстерності. У ході його проведення кожен майстер і електромонтер  персонально демонструє свої вміння та навички. Це свого роду екзамен на профпридатність, який аж ніяк не зайвий, а навпаки – додає знань  і впевненості у своїй справі. Черговий  такий  конкурс  стартував  4 травня, у Літині,  на учбово-тренувальному полігоні  місцевих електромереж. Участь у першому його зональному етапі  взяли  5 бригад майстрів та електромонтерів, а саме Вінницьких ЕМ, Барських ЕМ, Жмеринських ЕМ, Замостянських ЕМ та Літинських ЕМ. Під час урочистого  відкриття змагань директор технічний ПАТ «Вінницяобленерго»  Віктор Степанець наголосив, що проведення подібного конкурсу - це не тільки особливо важливе завдання, мета якого – підвищити кваліфікацію і визначити рівень професійної підготовки персоналу, а й своєрідне свято майстерності.

- Свято, яке пов’язане, насамперед,  з традиціями, які склалися у нашому Товаристві. Крім того, це серйозна перевірка базового фундаменту надійності енергетиків, яким є ваш професіоналізм.  Саме завдяки таким конкурсам, таким змаганням він, вважаю, і формується.  Електромонтери і майстри  під час таких змагань мають можливість плідно поспілкуватися, якнайкраще продемонструвати  свою вправність, поділитися своїм досвідом, знаннями, як теоретичними, так і практичними. Власне, в цьому і є суть заходу. Впевнений, що всі учасники конкурсу докладуть максимум зусиль і покажуть достойний рівень свого професіоналізму, який демонструватимуть практично й  надалі у своїй повсякденній дуже  нелегкій і такій потрібній  праці. Тож бажаю всім успіху, а наймайстернішим - перемоги!- сказав Віктор Степанець, звертаючись до учасників конкурсу.

Після урочистого підняття державного прапору заступник начальника  служби розподільчих мереж Товариства Борис Грушко  представив учасникам зональних змагань  членів суддівської комісії, а також ознайомив  із планом проведення конкурсу.  Бригадам електромонтерів  належало пройти  етапи з виконанням таких завдань, як заміна перекидок від КТП до першої опори ПЛ-04,кВ;  монтаж подвійного кріплення на опорі ПЛ-10 кВ; ремонт відгалуження до вводу в будинок; зняття постраждалого з опори та надання першої до лікарняної  допомоги; гасіння пожежі на КТП. Також серед завдань  і  теоретична перевірка знань з питань охорони праці, пожежної безпеки, технології робіт і правил технічної експлуатації.

В результаті  конкурсних змагань, що відбулись у Літині, кращі показники з майстерності продемонструвала бригада електромонтерів Барських ЕМ (майстер - Ярослав Лотоцький, електромонтери - Володимир Маліцький та Андрій Середюк). У них – перше місце. Друге місце у бригади Жмеринських ЕМ (майстер - Сергій Яровий, електромонтери – Олександр Рудяк, Руслан Редька). Третє місце посіла бригада електромонтерів Літинських ЕМ (майстер - Віктор Іванець, електромонтери -  Олександр Заболотний, Ярослав Криштофор).  4 місце у бригади Замостянських ЕМ (майстер - Рустам Аббасов, електромонтери - Микола Моргун, Олег Вітвіцький). На  5- му – бригада  Вінницьких ЕМ (майстер - Михайло Коваль, електромонтери - Микола Шага та  Анатолій Оцьвера). Переможці  (1-3 місце) отримали почесні грамоти та цінні подарунки.

Додамо, згідно графіку проведення зональних конкурсів  професійної майстерності майстрів  та електромонтерів по експлуатації розподільчих мереж ПАТ «Вінницяобленерго» , попереду  ще 4 етапи  та фінальні змагання. Другий зональний етап збере конкурсантів вже незабаром, а саме 10 травня, у Немирові на навчально-тренувальному полігоні СО «Немирівські ЕМ». Бригади електромонтерів Гайсинських, Іллінецьких, Немирівських, Оратівських та Тиврівських електромереж вже активно готуються до цієї події. 

Поділитись: