Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Відбулось навчання для заступників директорів структурних одиниць_0

Відбулось навчання для заступників директорів структурних одиниць

08 лютого 2016

Грамотний, значить, видющий і на все тямущий, - кажуть здавна у народі. 5 січня енергетики області нагадали собі  цю давню мудрість  та  провели перший  у поточному році навчальний семінар для керівного складу структурних одиниць Товариства. Його мету прибулим з районів заступникам директорів з енергозбутової роботи  розкрила  на початку заходу  директор  комерційний Ганна Пістружак.

- Ми зібрали  вас тут для того, аби ще раз нагадати про більш актуальні питання, що стосуються вашої поточної  діяльності, скажімо про високочастотні генератори, про персональний кабінет для юридичних споживачів. Також за допомогою наших фахівців підкажемо,  як юридично грамотно складати акти порушень правил користування електроенергією, як тактовно вирішувати  спірні моменти із споживачами. Запевняю, семінар буде  корисним, - інформувала директор комерційний.

Після короткого аналізу минулорічної  роботи Ганна Пістружак оголосила результати квартального рейтингу енергозбутівців. Так на перших трьох місцях Піщанські, Крижопільські та Вінницькі електромережі. На останніх - Жмеринські, Оратівські та Тиврівські електромережі.

Як далі  чітко й ефективно  планувати енергозбутову  роботу  говорили наступні доповідачі. Зокрема про  більш сумлінний і  відповідальний підхід до роботи  з  юридичними  документами  мову вів  юрисконсульт групи  з обслуговування структурних підрозділів  Артем Соколовський.

На більш грамотну організацію роботи під час складання і розрахунку актів порушення ПКЕЕ та ПКЕЕн з уникненням проблемних моментів  вказав  заступник начальника енергоінспекції  Товариства Микола Ратушний.

 Змістовний та порівняльний  аналіз роботи з юридичними та побутовими споживачами впродовж 2014-2015 років дав  керівник групи енергоаудиту управління Олександр Полока. При цьому зауважив, що тільки грамотна  організація роботи і періодичне навчання  персоналу  додадуть  плюсів  справі  енергозбутівців.

 Продемонстрували учасникам семінару і нові зразки технічної думки, а саме електролічильники  з можливістю обмеження потужності - однофазний ЛЕО та багатофункціональний ЛЕБ. Один із розробників, а саме заступник директора  ТОВ “Енерго Контроль” Сергій Машковський  детально розповів про переваги  приладів та показав, як ними користуватися.

- Основне завдання розробників нашого товариства, яке спеціалізується на виробництві лічильників електроенергії для фізичних і юридичних споживачів, було зробити прилад більш захищеним, щоб не можна було допустити його зламу та вкрасти електроенергію. Тому у нових зразках все це передбачено: лічильники не підвладні електромагнітному полю, програмуються пультом, показники лічильника проводяться дистанційно. І це не всі переваги нових електролічильників перед їхніми попередниками. Вінницькі енергетики це розуміють і  вже хочуть закупити у нас тисячу таких приладів, - розповів Сергій Машковський.

Ще учасники семінару  обговорили питання впливу високочастотних генераторів та неодимових магнітів на роботу засобів обліку, розглянули методи захисту засобів обліку від електромагнітного поля.

Друга частина навчального семінару була присвячена презентації “Персонального кабінету” для юридичних споживачів.  Її провів начальник виробничо-технічного відділу енергозбуту Сергій Матвієнко. 

Змістовний тренінг щодо  безконфлітного й толерантного спілкування зі споживачами провела психолог  Товариства Ольга Мородецька.

За словами заступника директора комерційного Ірини Агеєвої подібні тренінги для керівного складу енергозбутівців у подальшому стануть щоквартальними.

Самі ж учасники семінару-навчання вже  після першого семінару  переконалися, що той, хто грамоті вчиться, тому у житті та роботі вона пригодиться.

Поділитись: