Новини

Введено обмеження на споживання електроенергії та електропотужності

12 серпня 2014

З 11.08.2014р. до 31.08.2014р. на всій території України, в тому числі і на Вінниччині, почали діяти обмеження споживання електричної енергії та електричної потужності. 

Про це повідомлено в офіційній інформації ДП “Національної енегетичної компанії “Укренерго”. 

Зокрема, за повідомленням, “у зв'язку із виникненням дефіциту палива та гідроресурсів виникла загроза порушення балансу між виробництвом і споживанням електричної потужності, її дефіциту в ОЕС України та окремих частинах, а також порушення режиму допустимих перетоків і перевантаження мережевих елементів”. Тому з погодження Міністерства енергетики та вугільної промисловості України з 11 серпня цього року запроваджено застосування “графіків обмеження споживання електричної енергії (ГОЕ) в повному обсязі та графіків обмеження споживання електричної потужності (ГОП) в обсягах, необхідних для забезпечення проходження максимуму навантаження в ОЕС України”. 

Обмеженню підлягають споживачі промислової групи. Вони залучені до відповідних графіків обмеження енергоспоживання. А саме, з 10 години 11 серпня до 24 години 31 серпня для них діятиме обмеження ГОЕ. В той же період, з 11 по 31 серпня, діятиме і обмеження ГОП: щоденно з 12 години до 17-ої та з 21-ої до 22-ої години. 

Звертаємось до всіх споживачів області з розумінням поставитись до даного запровадження. А побутових споживачів просимо також долучитися до економії електроенергії шляхом не вмикання потужних електроприладів в зазначений час.

Довідка: ГОЕ та ГОП на 2013-2014 роки по ПАТ "Вінницяобленерго" були погоджені Інспекцією держенергонагляду у Вінницькій області, Вінницькою обласною державною адміністрацією у липні 2013 року та планово розробляються кожного року.

Поділитись: