Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Вже завтра буде квітень _0

Вже завтра буде квітень

31 березня 2017

Сьогодні–останній день березня, а вже завтра-заквітує наступний весняний місяць. Невипадково його і назвали квітнем. Саме в цей період художниця-природа найбільше вражає різнобарв’ям своїх свіжих фарб та їх відтінків. На їхньому тлі такими непривабливими  видаються картинки занедбаних і засмічених територій. Вони, як правило, слід людського втручання. І кому як не людям бути охоронцями природи, примножувати її багатства, прикрашати охайністю. З цією метою і було запроваджено День навколишнього середовища, або День довкілля. Задум такого свята-це своєрідна відзнака Стокгольмської конференції  з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху.

В Україні День довкілля відзначається щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98. Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань, - повідомили працівники відділу виробничо-технічної служби Товариства (групи по ISO 14001).

- Екологічні заходи  націлені насамперед на знищення несанкціонованих звалищ і поліпшення санітарного стану полігонів; посадку нових лісових насаджень, висадку дерев і чагарників; упорядкування територій парків, скверів, алей, а також планування і створення нових парків,  нових газонів і квітників; загальне прибирання сміття на берегах річок, озер, ставків; розчищення і впорядкування джерел; проведення інформаційно-просвітницьких заходів (конференцій, семінарів, круглих столів, фестивалів, екологічних виставок) з метою підвищення екологічної свідомості населення; широке висвітлення в засобах масової інформації заходів, що проводитимуться під час цього екологічного свята. Група по ISO 14001 ВТС закликає всіх небайдужих долучитися до робіт із озеленення й благоустрою та внести свою частку у справу наведення чистоти і порядку на території області, - наголосила інженер ВТС Інна Стефанюк.

Також повідомила, що цьогоріч  Всеукраїнський День довкілля  припадає на   15 квітня, переддень Великодня. Тому пропонується провести вищезазначені заходи раніше, щоб зустріти Світле Воскресіння Христове зі щирістю в серці, з ясними помислами, благими думками, чистими, приведеними до ладу оселями та населеними пунктами.

Поділитись: