Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Зручний сервіс для споживачів_0

Зручний сервіс для споживачів

28 жовтня 2015

ПАТ “Вінницяобленерго” пропонує новий  спосіб швидкого та зручного розрахунку економії від встановлення багатотарифного лічильника та обрання найбільш  оптимального варіанту диференційованого за годинами доби тарифу.

Скористатися ним дуже просто. Варто лише зайти на сайт Товариства, до  розділу «Споживачам», де, власне, і розміщено нову закладку «Калькулятор багатотарифного лічильника».

За словами директора комерційного Товариства Ганни Пістружак, дане нововведення запроваджено в рамках змін, які очікує компанія з 1 січня 2016 року.

- Це перехід на інший, значно якісніший режим роботи — стимулююче регулювання. Це  означає, що компанія  зможе скористатися тими можливостями, які надає законодавець, а саме отримати кошти для модернізації наших мереж і,  одночасно,  покращити обслуговування наших споживачів. Тобто,  перехід до стимулюючого регулювання покладає на компанію нові обов'язки. По-перше, поменшити кількість аварій в електромережах, по-друге, покращити  якість обслуговування споживача. Усі наші дії нині спрямовані на те, аби, прийнявши на себе такі зобов'язання, енергетики змогли все це виконати. Тому ми стараємося заохотити наших споживачів до переходу на диференційований облік. До речі, протягом поточного року у нас значно збільшилась кількість  таких споживачів: маємо юридичних - 3 649, а побутових - 16 396. Тобто,  вже дві з половиною тисячі вінничан перейшли на розрахунки за цим новим тарифом, - зауважила директор комерційний. 

Якщо більш конкретно, то новий сервіс «Калькулятор багатотарифного лічильника» пропонує для споживачів розглянути  вибір між 2-ма існуючими тарифами (2-зонним та 3-зонним) та 2-ма новими альтернативними тарифами з іншими коефіцієнтами і періодами зон. Це, зокрема, декілька варіантів розрахунку:

- розрахунок економії на підставі замірів споживання електроенергії за періодами зон доби;

- перевірка економії після встановлення багатотарифного лічильника;

- спрощений розрахунок економії для вибору диференційованого по зонах доби тарифу.

Додамо, новий сервіс передбачений проектом НКРЕКП «Про внесення зміни до Порядку застосування тарифів на електроенергію»: http://www.nerc.gov.ua/?news=4119. Розробкою ж його для розміщення на сайті Товариства займалась дирекція з IT під керівництвом Юрія Томашевського.

Більш докладно про зручний сервіс для споживачів також можна буде почути в найближчу суботу, 31 жовтня, о 19.00 та в неділю, 1 листопада, о 12.05, переглянувши програму “Економічний вісник” обласного телебачення - ВОДТРК “Вінтера ”.

Поділитись: